maanantai 20. elokuuta 2012

Oman maan satoa

Meillä on kaksi isoa omenapuuta joiden omenat on jäänyt lähes joka vuosi käyttämättä. Käyttöastetta on luultavasti laskenut oma omena-allergia. Tänä vuonna päätin kuitenkin purkittaa omenat ja tein niistä hilloa. Viime kuun Kotivinkissä oli hillojen ohjeita ja sieltä poimin myös omani. Oon muuten aina jotenki olettanu hillonteon olevan hankalaa, mutta eipä se mitään ydinfysiikkaa tosiaan ollutkaan.

Omenoita jäi kyllä vielä, vaikka useampaankin hillonkeittoon. Niiden kuoriminen oli ehkä tylsintä. Kuoriappa pari kiloa omppua. 

Onneks oli pari pientä apuria. Toinen muuten roikkuu puun latvassa.







Hillosta tuli melko makeaa, mutta ehkä se piristää aamupuuron päällä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti