lauantai 28. syyskuuta 2013

Ohje palmikkopipolle


Yritän nyt kirjoittaa lupaamani ohjeen palmikkopipolle, joka oli näkyvillä. En oo tosiaan mikään ammattilainen, eli ohjeet ei oo täydelliset ja edellytyksenä on kyllä jo jonkinlainen osaaminen neulomiselle. Siis jos näitä ohjeita haluaa käyttää, mutta ei hätää. Kysyä saa, jos on epäselvää.

Pieniä vinkkejä:

- Hanki pyöröpuikko, jossa on 40 cm kaapeli. Helpottaa huomattavasti pipon tekemistä. Ja on myös nopeempi väline neuloa, kuin sukkapuikot. Palmikon tekoon tarvitset apupuikot ja tähän käy hyvin sukkapuikko.

- Saadaksesi oikean silmukkamäärän mittaa päänympärys, katso langan tiheys. Eli jos p.y. on 52 cm ja langan tiheys 12 s 10 cm niin kerrot 12 X 5,2. ts. ((52cm/10)X12)

-tämä myssy on valmistettu Novitan harmaasta hile langasta ja se on tehty n. 7-vuotiaan päähän.

-pyöröpuikko 6 mm (40cm kaapelilla)

-helmineule syntyy vuorotettelematta kahta kierrosta 1. krs 1o,1n. 2. krs 1n,1o.

-Pipossa on 4 mallikertaa. Eli yht. neljä palmikkoa ja palmikoiden välit ovat helmineuletta. Yksi palmikko on 9 silmukkaa ja helmineuletta on 7 silmukkaa.

Luo 64 silmukkaa ja yhdistä pyöröksi. Neulo joustinneuletta 2o,2n noin 10 cm. Aloita palmikointi. Nosta 3 s. apupuikolle työn eteen. Neulo 3 o, apupuikon 3 o ja vielä 3o. Tee 7 s helmineulettta. Toista sama vielä 3 krt.

Neulo seuraavat 5 krs 9 o ja 7 s. helmineuletta. Toista vielä 3 krt.

Neulo 3 o, nosta 3 s apupuikolle työn taakse, neulo 3 o ja apupuikon 3 silmukkaa o. 7s helmineuletta. Toista vielä 3 krt.

Seraavat 5 krs. *9o,7s helmineuletta* toista vielä 3 krt *-*.

Taas palmikkokierros jossa apupuikko nostetaan eteen, sen jälkeen 5 välikierrosta, sen jälkeen taas apupuikko taakse jne...

Kun pipo peittää selkeästi päälaen niin tee yksi kierros neuloen koko ajan 2o yhteen ja sen jälkeen vedä lanka kaikkien silmukoiden läpi ja kiristä lanka. Päättele pipo ja tee päälle tupsu.

Palmikointi ei ole niin vaikeaa, miltä se saattaa vaikuttaa. Ohje saattaa olla sekava, mutta kokeilemalla oppii. Esim. Dropsin (klik) sivuilla on selkeitä opastusvideoita, joita kannattaa katsoa, jos tuntuu että ei luonnistu.

Ei muuta kuin neulomaan ja päät lämpimiksi. Tsemppiä!
1 kommentti: