maanantai 23. syyskuuta 2013

Palmikoita ja siksakkia

SikSak-huivi tuli vihdoin jonkin aikaa sitten valmiiksi. Enhän tehnyt sitä kuin reilut puoli vuotta. Mutta välillä meni innostus, tuli kesä ja sitten jo syksy. Syksy innoitti taas jatkamaan tuota huivin retaletta, joka sai langoikseen jämien jämien jämät. Sen värit ei sovi yhteen, eikä värien sopivuutta keskenään ole millään lailla mietitty. Lankakorista on otettu aina kerä, joka ensimmäisenä on käteen sopinut. Huiviin sai tuhlattua mukavan määrän jämäkeriä, mutta jäihän niitä edelleen kaappiin kiusaamaan. Niistä jotain muuta. Kunhan kiinnostaa.


Huivin on tarkoitus palvella hyytävän kylminä talvipäivinä ja pöllyävässä pulkkamäessä. Neiti palelee todella helposti, joten hänet on puettava yltäpäältä villaan. Onneksi ei valittele kutinaa. Vaikka värit ei sovi yhteen niin silti huivi on mun mielestä sopivan lapsekas kaikkine väreineen ja onhan nuo siksakit ihan kivoja, kai?


Myssyn neuloin neidin luokkakaverille synttärilahjaksi. Siihen ajattelin raapustaa ohjeet, jos joku haluaa nopean ja lämpimän lämmikkeen talveksi valmistaa. Täytyy vain kaivaa muistiinpanot esiin.

Huivin ohje on viime talvisesta Suuri Käsityö lehdestä. Ohjeessa huivi oli neulottu isoveli langasta. Itse käytin isoveljeä, nallea tuplana, Maijaa tuplana, Novita woolia tuplana. Tais siellä olla jotain muutakin mukana. Puikkoina palveli kutoset.

Myssy on Novita uudesta hile langasta, mutta tosiaan siihen palaan vielä ohjeen kera.4 kommenttia: